Selasa, 26 Julai 2011

Bekas Kekasih!!

Assalamualaikum Semua...

Hye Kamu-Kamu Semua.....

Ok hari ni nak story ttg BEKAS KEKASIH aka EX GF or EX BOY or EX HUSBAND or EX WIFE...or pape jelah yang berkaitan dengan BEKAS atau erti kata lain sejarah lame or kisah silam or kenangan lama kita....berape banyak OR lah ko....

Ramai org yang sukar untuk lupa kenangan silam mereka lebih2 lagi berkaitan dengan bekas pasangan kite....yang selalu buat2 lupa nie kebanyakan adalah lelaki lah...yelah die tak nak awek die or wife die or org yang bersama die tersinggung or pikir bkn2 kalau die buka cerita ttg BEKAS KEKASIH die dulu kan....kadang2 boleh lah diterima alasan kadang2 tu cm terpikir "nie mesti ade cerita disebalik mereka dulu2 nie..."jeng2....

Semua nie pun pernah berlaku pada kawan aku...sian aku tengok rupa die mase dpt tahu hal2 nie....(Anis..sumpah aku simpati gan ko..)heheheh
Ok cerita die cm nie....
                                                                               -
                                                                               -
                                                                               -
                                                                               -
                                                                               -
                                                                               -

Situasi pertama :
lokasi: restoran makanan org jepun...

Si Bf : ehhhh mcm kenal je..(sambil mata pandang dekat seorang wanita) *sambil tegur wanita tersebut..
            "jauh makan"
Wanita Yang Ditegur : senyum kambing2 je....kambing ok..bukan tenuk...
Si Gf : sape tu?
Si Bf : entah tak ingat kenal dekat mana....(sambil buat muka cm babon air..)
Si Gf: *buat muka cm tak paham giler apa yg tengah berlaku depan die...

Dimeja makan..
Si Gf: : Tadi tu bekas GF u kan...?(sambil tangan nk masok kan ikan jerung tanpa sirip dlm mulot BF die..)
Si Bf: ehhh mana ade...ala cerita lama lah.....dh tutup buku....
Si Gf : see i told u right...mmg naluri wanita aku nie sentiasa betollll (sambil tabil dada cm gorila..) mula2 kata tak kenal then kata buku lama...pastu nk ckp ape lak? buku 555? arghhhh(tension disitu..)

Skrg nie comfirm yang SI GF fikir kenapa BF die nk merahsiakan hal tersebut...kenapa tak kenal kan je die dekat EX GF die....orang perempuan nie naluri nak tahu mereka mmg sgt2 tinggi...even kalau tengok org tu pakai shawl cm HT pun mesti nak thu kat mane nk tengok tutorial dorg belajar.....arghhhhh....

Situasi Kedua..yakni yang terakhir...
Lokasi: Depan PC

Si Gf : Hah Chating gan sapa tu kat FB....
Si Bf : ehhh mane ade....nie jiran lame nie...masa duduk dekat gua niah dulu.....
Si Gf :ohhhhh ok...sambil tersenyum...tiba2 tengok kat wall BF die...
wall Bf : ok lah nanti kite chat lagi k...ade keje nk out dulu...miss u lol...
Si Gf: oiii nie ape hal tibe2 miss2 nie??/
Si Bf: ala yang nie ex gf i...die tengah gaduh gan Bf die..so die mintak tolong i bg nasihat.....
Si Gf : !@#$$%%^^&*&* ( ape ke bodoh giler dapat Bf cm nie...)

Akhirnye anis buat keputusan "ade jodoh ade lah..tak ada jodoh SUDAHHHH.."

Bahaya kalau ade yg still tak leh lupa kisah silam nie...
so kepada lelaki luar sana,sila lah jujur dengan Awek korang ok....

so ape yg baik dtg dr ALLAH s.w.t  yg kurang baik dr saya sendiri..LB...

p/s: buku lama yg tak berguna lebih elok dibuang....LAGI ELOK DIBAKAR.....

xoxo lady birds

Selasa, 19 Julai 2011

Suami

Assalamualaikum Semua....

Hye kamu2...:)

Hari nie kite akan bercerita ttg HUSBAND aka SUAMI aka LAKI or yang sewaktu dengannya....skrg ni susah nak jumpa suami yang betul2 memahami isteri mereka...kalau ada pun mesti dah kene SOMETHING paham2 jolah yor....

Agak2 ade lagi ke suami macam SETH TAN aka AARON AZIZ dalam nora elena tu....best giler dowh dpt laki mcm tu...pandai je ambik hati isteri die...tapi yelah tu sekadar cerita yang dikarang dari sebuah novel....tp pada hakikatnya....mmg susah nak dapat laki macam tu sekarang nie.....kalau ade pon kira nasib korang lah dapat laki macam tu...:P

Bile tengok org kawin hidup bahagia rase macam jeles giler kan...tp bile tengok org kawin tapi hidup merana rase mcm sumpah tak nak kawin...hahahks...entah pape je lah hati nie tak pernah nak tetap gan penderian...LB pon tak terkecuali dari kehidupan bercinta cintun nie...huhuhu...mmg ade yang sedang menarik hati ini..tp secara jujurnye...die bukan lah seperfect seth tan dalam nora elena tu...dn nisbah utk die jadi cm tu amat2 mustahil...cos die seorang yang baran dan tak romantik langsong....ohhh sadis disitu....tapi apa nak buat hati dah sayang...nie nak nyanyi lagu 'BILA HATI DAH SAYANG' nie....:((

Tapi apa2 pun ingat lah kebahagiaan rumah tangga tu kita yg cari dan berusaha untuk dapat kan ia....perghh cara ckp mcm dah kawin..padahal masak nasi pon FAILED....ok sila pasrah secara pukal untuk itu....

Pape pun ingt lah satu pesan untuk semua PEREMPUAN2 dan WANITA2 dan diluar sana...kalau nak cari pasangan cari lah yang DIE SAYANG KAN KITA,BUKAN KITE YANG TERLEBIH SAYANG KAN DIE....:)

p/s: kalau ade lah laki mcm seth tan tu....mmg kosong lah mahkamah syariah...pendek kata peguam syarie duduk goyang kaki je lah..heheheh...

Renung2 kan dan selamat melakukan..:)

xoxo Lady Birds...


Rabu, 6 Julai 2011

Pendatang Baru

Assalamualaikum

hye everyone walaupun myb tak de ONE or TWO..hikh hikh hari ni 06-07-2011 adalah ary pertama saya menwujudkan LADYBIRDS.BLOGSPOT sebelum nie ade blog lama tapi dah DELETE atas sbb terlalu lapok atau kata lain terlalu old skol mungkin...hope dengan kehadiran lady birds nie blog saya tak akan BERSAWANG,bERHABUK atau mungkin berlapok....:)
sampai sini dulu Ucapan saya...ohhh Tersangat skema mungkin.. :P
tak pe blog sendiri nak buat ape pun kite punya suka lah kan....:)

p/s : meneruskan kerja mengedit blog supaya menjadi lebih cantik dari biasa...:)

xoxo lady bird